Slå ihop pensionsförsäkringar – 2,6% – 7% i avgift!?

november 9, 2015Steg 2, , , Standard

LFMen alltså! Hade jag inte hängt ut mig själv på internet hade jag kastat in handsken i mitten av oktober. Att slå ihop och flytta försäkringar är inget för oss som tror på effektivitet och att kunden alltid är kung (ja ja, drottning). På bilden syns en del av dokumenten som skall skrivas på och skickas hit och dit med vanlig post.

Nu har jag en försäkringsmäklare som trots att jag är en hemsk och krävande kund (ur mäklarperspektiv faller alla kunder som inte stoppar huvudet i sanden in i den kategorin), faktiskt inte tagit betalt för hopslagningen och flytten av tre av mina LF-pensioner (mot att han får annullera mig som kund efteråt, alltså på riktigt, han vill verkligen aldrig mer ha med mig att göra). Jag ska byta tre arbetsgivare (de som äger min pension) till en ny. För detta krävs tydligen ovan dokument.

Flyttprojektet som påbörjades i början av oktober och som skulle vara supersmidigt enligt min mäklare: – Flytta alla till ny arbetsgivare och sedan kan du flytta därifrån till lågprisalternativ. Oroa dig inte för att få tag på dina gamla arbetsgivare, det ordnar vi… Det kan jag säga att han inte gjorde, det gjorde jag och lite till. Men det är alltså gratis och det måste ändå ses som en uppsida mot:

Söderberg & Partners tar ut en flyttavgift på minst 2500 kr för att hantera ärendet korrekt men som jag sa till dig så ombesörjer jag flytten men jag tänker inte stå för LFs avgifter”

Jag har tre, det hade varit frågan om 7 500kr  (ca 7,8% av kapitalet, rimligt, verkligen. Även om det ”bara” är 2500kr så är det 2,6%). Jag förstår att de måste få betalt för sitt arbete men rimlighet verkar vara något som undgått hela pensionsbranschen. Avgifterna är ju ett skämt! Känner att det är på sin plats att upplysa om att LF inte tar betalt för att slå ihop och flytta försäkringarna, det är ju lätt att tro det om man läser citatet…

Mitt tips till dig som har en mäklare med höga avgifter, kolla vad försäkringsbolaget tar! Återkalla mäklarens fullmakt så att du kan kommunicera direkt med försäkringsbolagen, det blir nog billigare!

 

 

COMMENTS

Stefan

Har du äldre fribrev utanför kollektivavtal finns en alternativ lösning: http://z2036.blogspot.se/2015/10/prisa-har-kommer-aterkop.html