NOLL KRONOR – eller att flytta min tjänstepension

2016-06-16 (2)

Noll kronor, nolliboll. Det är HUMOR! Men mina 0 sek presterar byxorna av OMX 30. Inget ont som inte har något gått med sig.

Att flytta tjänstepension är lite som att besöka tiden före internet.

Och nu vill jag verkligen vara tydlig med att detta inte är försäkringsmäklarens fel. Inte heller bolaget jag flyttar från: well, utöver alla de papper som skulle skrivas på hit och dit. Inte bolaget jag flyttar till: de erbjöd sig på fullaste allvar att komma förbi kontoret med papper som skulle signeras.

Den svagaste länken eller signera dokument och posta

Nej, det föll på det faktum att när jag väl signerat dokumenten i MARS hamnade de i en hög på firmatecknarens skrivbord där det sedan sakta men säkert föll djupare och djupare ner i signeringshögen… Och när det gått mer än 3 månader mellan min signatur och firmatecknarens, då är dokumentet ogiltigt och man får börja om. Igen.
(Det var då de erbjöd sig att komma förbi)
(Det var då jag kände att nu, nu ger jag upp)
(Det var då jag kom på att jag inte kan ge upp, jag är ju drottningen av pensionsträsket)

Det var då jag kände, vad har försäkringsbranschen emot BANK-ID?

Vilket är ditt svåraste projekt ever?

På frågan:
Vad har varit ditt svåraste projekt att genomföra som projektledare?
– De projekt med många oberäkneliga och rörliga delar: 
Första plats: Flytta tjänstepensioner, ingen projektplan eller agil metod i hela vida världen biter. Bara gedigen envishet, teflonhud och vinnarskalle. (Att fixa mina pensioner var min kortsiktiga plan, att skapa lite vågrörelse i debatten min långsiktiga. Kraschad tidsplan, alltså hur skulle jag veta att det var så lätt att skapa liten vågrörelse i debatten.)
Andra plats: Barnkalas på parklek för 30 barn.  

Tjänstepensionskonto öppnat men tomt
Så nu sitter jag här, ett halvår efter jag begärde flytten, med ett tomt tjänstepensionskonto. Men tro mig trägen skola vinna och snart snart hoppas jag på att se pengarna rulla in!

LÖSNING – Tillbaka till 1700-talet?

Jag gjorde som man gjorde förr i tiden om 1700-talet inte kommer till dig för du komma till 1700-talet. Jag skrev under, skickade kurir som översåg underskriften av firmatecknaren och senare överlämnade dokumenten ”Aux mains” hos bolaget. Alltså fysikt, genom ytterdörren, till receptionen.

Konstruktiva förslag till försäkringsbranschen:

  1. Världen använder e-mail och digitala signaturer (typ bank-id). Gör det ni också!
  2. Titta på Collectums flyttrutiner för ITPK och ITP1 om ni känner er osäkra.

/Kristina

 

 

COMMENTS

ulrika

Det är ju fasiken bisarrt!!!!