Jag väntar och väntar…

waiting_for_time_to_pass_409165Hur går det för mig egentligen? Det är mycket väntan…

För mer än två månader sedan påbörjade jag flytt av två och inlösen (återköp) av två försäkringar. Tre finns på Länsförsäkringar och de fixar Söderberg och Partner med. En fanns på SEB-Tryggliv och den tog jag mig an själv.

Oktober:
var fylld av lärdomar, överraskningar, att hitta rätt personer, papper, försäkringar, skicka papper fram och tillbaka, och tillbaka och fram, skriva på, kryssa i och garantera saker… Inget för personen utan tålamod! (En sådan som jag).

November:
Det visade sig att första månaden ändå i sammanhanget var underhållande jämfört med det utdragna ingentinget som kommer efter. Jag förstår inte vad det är som tar tid!? (Här kom glädjande nog pengar från SEB Tryggliv som underhållning)

December:
För någon vecka sedan fick jag mail från det tålmodiga och administrativa underverket, Linda, på Söderberg och Partner. Hon har skickat alla dokument till Länsförsäkringar. Så nu väntar jag… och väntar… och…

/Kristina

 

COMMENTS

Björn

Hej!

Har du prövat att flytta från SPP? Håller på med det nu och tagit hjälp av Avanza. Skälen är ganska enkla, vill komma bort från kapitalavgiften på 0,65% per och få ett ännu bredare fondutbud. Har inget emot SPPs fonder men är synnerligen irriterad på att det kostar 2% av kapitalet att flytta, att de gör allt i sin makt för att hindra mig t.ex. genom att endast acceptera sin originaldokument för flytt och att de ha en handläggning som verkar ta tre månader. Blir lite stridslysten av allt motstånd och tänker väl att det är säkert bra att göra en flytt om de så envist försöker hindra mig.

  Kristina

  Hej Björn!

  Nej jag har inte försökt med SPP men det låter helt ”normalt”. Jag fick just veta att mina återköp och flyttar på LF är klara och då är det bara inom LF och till nya försäkringar. Detta krävde också originaldokument med fysisk posthantering. Men alltså två procent. Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet!
  Stridslystnaden känner jag också igen;-).
  Det är också lätt att få känslan av att Pensionsbolagen tycker att de ”skyddar” dig som sparare med att inte låta dig flytta, de vet bättre…

  Berätta gärna hur det går!

  /Kristina

Björn

Hej igen!

Begärde ju flytt av kapital från en tjänstepension på SPP till Avanza men det händer ingeting. Alla dokument skickades den 8 oktober 2015 och nu har det snart gått fyra månader, inte ett livstecken från SPP och naturligtvis inget kapital flyttat. Har mailat dem så får jag se om det blir någon reaktion. Detta gör ju inte direkt att SPP framstår som den mest kundtillvända organisationen.

  Kristina

  Hej igen Björn!

  Men det är ju VÄLDIGT långsamt jobbat. De säger ju att de tillåter återköp så et kanske kan vara värt att ta upp telefonen? Skit i tålamodet! Intressant eftersom SPP ofta framställer sig som just väldigt kundfokuserade…

  /Kristina

Björn

Nu, till slut har SPP flyttat kapitalet till Avanza. För det jobbet tog de 2,5 % av kapitalet. Kan inte förstå att det fortfarande är tillåtet och hoppas verkligen att de nya reglerna gör att bolag som SPP inte längre kan straffa de kunder som vill lämna dem. Blir naturligtvis känslosam och irriterad men det är lätt att komma till begrepp som stöld och ocker när man behandlas så. Aldrig mer SPP för mig.